Sunday, 10 December 2017

Effort

Go the distance,
Run the extra mile,
Overkill,
Make me smile

Don’t be satisfied,
Never settle down,
Break a leg,
Ease my frown

When I say you don’t have to,
I wouldn’t mind if you do,
Show some effort,
Don’t stop at “I love you”

Tuesday, 21 November 2017

Rasa macam...

Rasa macam bom,
Sikit lagi nak letup,
Tapi kita simpan, kuatkan pertahanan,
Tak nak meledak, ramai mati nanti
Kau mungkin tak pernah lah rasa,
Macam rindu tapi diam-diam je,
Tak boleh tunjuk sangat,
Sebab nanti orang rimas,
Bila orang rimas, dia lagi jauhkan diri,
Pastu kita makin sepi sendu sesorang,
Pikir apasal lah tak boleh kawal sikit,
Apasal tak boleh padam kan sikit rasa sayang tu,
Yelah kita nak pergi jauh,
Lepas ni nak jumpa sebulan sekali pun jangan harap,
Sementara ada masa ni,
Kita teringin juga lah nak manja-manja,
Buat kenangan bila berjauhan mata,
Nanti susah jumpa


Tapi tulah,
Tak tau nak luah kat siapa,
Maka aku tulis kat blog,
Yang aku tau kau tak pernah buka,
Berapa tahun kemudian mungkin kau akan baca,
Tapi aku tak mengharap sangat lah,
Aku sedar aku ni siapa,
Terhegeh kat kau,
Kalau betul kau sayang aku,
Kau tak buat aku macam ni.
Tak payah manis mulut,
Tak payah cover cakap sayang cinta blah2.
Aku tau lah apa kau rasa sebenarnya,
Tapi aku tetap bodohkan diri,
Bunuh ego bunuh benci aku,
Sebab aku sayang kau.
Tapi kau tak sayang aku macam aku sayang kau.
Kau kata kau tak reti tunjuk,
Tapi hakikatnya kau pun kadang-kadang ragu.
Pastu taknak nampak kau jahat sangat,
Kau pun cakaplah kau ada perasaan pada aku

Its been going on and on and on
Tapi aku stay
Bukan sebab aku tak laku,
Bukan sebab aku tak boleh move on,
Tapi sebab aku sayang.
And so far as of today on 21/11/17, kau still tak paham

Kalau kau tahulah betapa sunyi hidup aku,
Eventhough secara rasminya ada yang tersayang,
Tapi aku tak pernah rasa sesunyi macam ni,
Sampai kena mengadu kat blog.
Sebab aku kenal kawan aku,
Kalau aku citer hal kau,
Semua akan paksa aku putuskan hubungan dengan kau.
Tapi diorang tak paham,
Aku kalau dah sayang sampai mati.
Berapa kali aku cuba nak tinggalkan kau,
Tapi sekali kau pujuk, terus aku lembut hati.
Lepas kau pujuk, kau tak maintain,
Kau biarkan aku sunyi balik.
Macam mana aku nak explain kat kengkawan aku?
Diorang takkan paham soal hati.


Jadi kemudiannya aku tanggung sesorang,
Sunyi sesorang,
Bila kau ada roomate, tidur selalu berteman,
Aku ada siapa? Nak videocall pun kadang-kadang takut ganggu roomate kau
Rasa macam, eh aku ni ada partner ke tidak ni?

Entahlah.

Monday, 13 November 2017

Cheat

The hardest part about being cheated on,
Is wondering if the other guy was worth my pain,
And knowing the answer might probably be... yes.


Friday, 20 October 2017

Show me the meaning of being lonely

When all is dark and cold,
Numbed with hate and desires,
Nobody next to me on these sheets,
Thats when I need you most.

Pilih dan Padam

Setiap hari ku curi masa,
Ku kerah kudrat dan tenaga,
Meraih sisa-sisa cinta,
Yang tertebar diantara racun dan api membara

Setiap malam ku cari waktu,
Menggilap sisa cinta bersamamu,
Dalam sunyi dan kesepianku,
Mengikis karat dan batu-batu

Setiap nafas ku hela,
Terasa perih dalam rindu,
Ahh persetan segala ego dan luka,
Sedar padaku tiada yang istimewa

Setiap titis airmata,
Ku kesat kering tiada tersisa,
Terkadang terlepas setitik dua,
Bila tak mampu tanggung derita

Sisa cinta dan kenangan,
Datang berselang dengan kedukaan,
Biar ku pilih dengan tangan,
Yang buruk di buang, yang baik disimpan

Saturday, 2 September 2017

Bisik-bisik Tanya Sampai Bila?

Bukan marah, sedikit terpampan,
Salah sendiri menggantung harapan,
Tersilap menapak pasak impian,
Sesal dahulu pendapatan,
Kini tidak bertemu jalan,
Bukan sedikit menanggung bebanan,
Selalu terluka, selalu terkilan

Bukan sedih, tetapi terluka,
Dalam diam sembunyi airmata,
Ada dendam dalam duka,
Tika kau lelah menjaga hatinya,
Sampai terlupa aku siapa,
Yang sering terlalu mencuba,
Memberi kamu segala bahagia

Bukan sekali, tapi selalu,
Ingin melihat kamu berjuang untukku,
Keraskan suara, naikkan dagu,
Biar jelas aku prioritasmu,
Alah, semua impian palsu,
Siar gambarku pun kau tak mampu,
Inikan pula bertegas untukku

Bukan keji, bukan benci,
Terkadang terngiang madah berduri,
Bila enggan membaca hati,
Bila enggan membela diri,
Anak dewasa mampu berdiri,
Kepercayaan automatis harus diberi,
Kata-katanya tak perlu dipersoal lagi

Bukan kuat, hampir mati,
Setiap kali hati dijahit kembali,
Bila bersama, nama dia aku dengari,
Atau sekadar lintasan 'aqli,
Aku tiada peluang mencipta memori,
Tanpa cuba perlu memadam yang sudah terisi,
Siapalah aku ketika di sisi?

Bukan sedikit, selautan semesta,
Harapan untuk kita berdua,
Tanpa sesiapa menghiris dada,
Tanpa ada sebarang dusta,
Tanpa ada sebarang rahsia,
Tanpa ada hati lain untuk dijaga,
Hanya aku dan kamu, TANPA bayangnya

Bukan fitnah, tapi ku tahu,
Bukan anggapan, tapi ku tahu,
Segalanya diucap tidakkan setuju,
Semua dikata mainan fikiranku,
Kemudian dikata penat di kalbu,
Jangan dikusut jangan dibuntu,
Semua harus indah tiada seteru

Bukan kamu, tapi saya,
Yang merasakan segala kecewa,
Kerana masih mengemis cinta,
Dari insan yang menjaga lainnya,
Atas sejarah-sejarah lama,
Tiada berakhir kisah duka,
Sampai bila?

Bukan merayu, bukan meminta,
Sebagai kekasih bukan itu tempatnya,
Sendiri mengerti tawa dan canda,
Fahami luka tersulam antaranya,
Sempadankan mantan dan sediakala,
Tutuplah buku-buku lama,
Tulislah naskhah baru kita

Friday, 18 August 2017

Sepi

Bukan mahu meminta,
Tetapi hati sedikit terluka,
Dihiris sepi di kala senja,
Awan berlalu bagai berkata,
Mengapa bermuram durja?


Ku tahu kau tak sudi,
Menyelami masalah hati ini,
Takut sendiri terganggu emosi,
Biar ku rebah disini,
Karam di dalam sunyi


Pergilah.
Pergilah.

Pergilah.